3
3.1k ABRUFE
Im Fortschritt
Lesezeit
AA Teilen

Startup Kültürü ve Başarı

Söze, bir işin startup olma özelliğini sağlaması için “ihtiyaçlara cevap üretirken, çeşitli problemleri de çözmeyi” amaçlaması gerektiğini belirterek başlayalım. Eğer bu şartları sağlayan iyi bir fikriniz varsa, bir startup olmak için ilk adımı tamamlamış olursunuz. Elbette “başarılı” bir startup olmak için bu kültürün gerektirdiği bir dizi gereksinimi de en iyi şekilde uygulamanız gerekmektedir.

Peki “startup kültürü” ne demektir ve nasıl başarılı olursunuz?

Startup Olma Kültürü

Bir startup, kar yapmak için kurulan sıradan bir işletmeden çok farklıdır. Bu nedenle de sadece kazanç modelini planlaması yeterli olmayan, detaylı bir planlamaya ihtiyaç duyan bir yolculuktur. Bu yolculukta “startup” kültürünün bugüne dek deneyimlediği başarılı olma kurallarını uygulamak bu kültürün temel ön koşulu haline gelmiştir.

Bu kuralları en özet anlaşılır hali ile ifade etmeye çalışalım.

1. Yenilikçi ve Pazarlanabilir Çözüm Üretmesi

Startup denildiğinde, kuruluş temelinde bir fikriniz olması elbette gerekir ama bu yeterli değildir. Bu yeni ve yaratıcı fikrinizin pazarlanabilir ölçekte hayata geçirmeye uygun olması gerekmektedir.

Yenilikçi ve pazarlanabilir çözüm fikrini daha iyi tanımlamak için başarılı startup fikirleri üzerinden inceleyelim.

Getir

Bazen evden çıkıp ekmek almaya üşendiğiniz, eve giderken alacağınız bir şeyi unuttuğunuz veya marketten alışveriş yapmayı sevmediği için gitmek istemediğiniz olmuştur? Muhakkak bu olasılıklar mümkün ve çok sık görülüyor, işte “Getir” bunu fark etti ve yenilikçi bir çözüm getirdi.

Obilet

Otobüs bileti almanın uçak bileti almaya göre çok daha zor olduğu bir dönem vardı. Rezervasyon sistemlerine yatırım yapmak istemeyen veya buna gücü olmayan otobüs şirketleri genelde dijital olarak bilet alma imkanı sunamazlardı. Bu açığı fark eden Obilet tüm şirketleri ve yolcuları bir araya getiren bir ortam sundu.

İşte size yenilikçi ve pazarlanabilir fikirlere örnek olan, startup kültürüne tam uygun bir iş fikirleri.

2. Fikrin Sorgulanabilir Olması

“Startup” temeli, iyi bir fikre sahip olursa başarı şansı olabilecek zor bir yolculuktur. Bazen fikre aşık olabilen ekipler startup kültüründen ayrıldıklarının farkında olmadan inatçı şekilde fikrin peşinden koşmaya devam edebilmektedir. Hiçbir fikre bağlanmamak, onu gerçekten uygulanabilirliği ile ilgili sorgulanması ve araştırılması bu kültürün önemli bir parçasıdır.

Hedef kitlede ticarileşebileceğinden emin olmak üzere anketler yapılmalı veya çeşitli kurumlar(meslek odası v.b) üzerinden hedef kitleden fikirler alınmalıdır. Eğer bu adımlara uymayıp, kendi kendinize bir fikri “bu iş olur” rahatlığı ile belirleyip yola çıktıysanız bu tutumun “startup kültürü” içerisinde yeri olmayacağını bilmelisiniz.

3. Kuluçka Dönemi

Kuluçka dönemi, en az maliyetle gerek araştırma, gerek kurulacak şirketi konumlandırma planlarının yapıldığı dönemdir. En önemli konu ise, “Pilot” dönemi için hangi bölgede ve nasıl bir yetkinliğe sahip ekiple başlayacağınızı belirlemektir.

Bu dönemde birçok kritik konuda doğru karar almanız gerekir. Eğer varsa aynı fikri başaran ve başaramayan başka örnekler detaylı şekilde incelenmelidir. Bu süreçte şirket kurup maliyet oluşturmamalısınız. Şirket gerçekten belirlediğiniz pilot bölgede faal hale gelip fatura kesmek ve personel çalıştırmak zorunda kalana kadar bu süreci tamamen dijital ortamda bilgi üretme odaklı sürdürmelisiniz. Amacınız bu süreci en az maliyetle ve en doğru kararlarla tamamlamak olmalıdır.

Şirket faaliyete başlamaya kısa bir zaman kala, pilot bölgedeki açılışınızı sorunsuzca yapmalısınız.

4. Pilot Dönemi

Bir fikrin başarılı olması için başlayacağınız yer çok önemlidir. Genelde startup’lar bir pilot bölge ile başlamayı tercih eder ve bu çok doğru bir yöntemdir. Çünkü henüz “olmayanı yapmak” iddiası ile yola çıktığınız için iş fikrinizin gerçekten hayatta karşılığı olup olmadığını deneyimlemeniz gerekir.

Pilot bölge dar bir alanda gerçek bir test yapmanıza olanak tanıyacağı için, size doğru sonuçlar elde etmenizi sağlayacak alanı belirlemeniz çok önemlidir. Pilot bölge hatalı olursa, aslında iyi bir fikrin mümkün olmadığını veya tam tersi kötü bir fikrin evrensel ölçekte mümkün olduğunu algılamanıza neden olabilir. Belirlediğiniz pilot bölge, ortalama hedef kitlesine yakın seçilmeli ve evrensel çapta hizmet verilirken nasıl hizmet verilecekse birebir aynı kapsamda hizmet vermelidir. Böylece bu süreç size ileriyi görmeniz konusunda yardımcı olacaktır.

Bu konuda başarılı örnekler olan “Getir” ve “Obilet” de önce İstanbul’da başladılar, ardından tüm ülkeye yayıldılar.

Bu dönem, iş planınızın gerçek hayatta yaşadığınız deneyimlerle, bazen düzenleyerek bazen silerek veya yeni eklemeler yaparak en doğru hale ulaşmanız gereken dönemdir.

5. Büyüme Dönemi

Pilot döneminde elde ettiğiniz planlamayı eğer planlandığı gibi gittiyse, artık “Büyüme Dönemi” içerisinde uygulamaya başlayabilirsiniz.

Bu süreçte yapacaklarınız projeye göre değişiklikler gösterecektir elbette ancak bu sürece başlamak için kazanç elde ediyor olma kriterini sağlamanız gerekir. Pilot dönem sonunda fikrin ticari karşılığı olduğundan emin olunmasına rağmen, bu dönem içerisinde büyüme planları yapılırken, çeşitli sektör profesyonellerinden hizmet almak veya ihtiyaç duyulacak yeni yetkinlik türleri varsa plana dahil ederek bu süreç tamamlanmış olmalıdır. Pilot dönemde, maliyetleri bir miktar 2. plana alarak, doğru çıkarımları elde etmeye odaklanmanız faydalı olacaktır.

Buraya kadar bir startup kültürünün gerektirdiği 5 ana gereksinimi ve paylaşmış olduk. Bu adımları yaparak öncelikle bu kültürün gerektirdiği kurallara uymuş olacak ve başarı ihtimalini elde etmiş olacaksınız.

Elde ettiğiniz başarı ihtimalini tamamlayan ve bu kültürde olmazsa olmaz en önemli son maddemiz de huzurlarınızda…

6. Lider

Yukarıda yazılanlar ne yapmanız gerektiğini size net şekilde söyleyen, bugüne dek denenmiş ve öğrenilmiş sıralı önerilerden oluşuyor. Peki bu yeterli olabilir mi?

Elbette hayır…

Startup kültürünün ayrılmaz en önemli parçası ve asıl öğesi güçlü bir liderdir. Bu kültürde başarı sağlamak için, kitaplarda olmayan ve o an ne yapılması gerektiğini sezgisel veya analitik olarak belirleyip uygulayabilen gerçek bir “Lider” olması gerekir.

Eğer bu en önemli son adımı da sağlıyorsanız artık başarılı bir startup olmak sizin için sürpriz olmayacaktır.

Steve Jobs, Elon Musk, Nevzat Aydın, Mark Zuckerberg gibi liderler olmasaydı, bu fikirlerin gerçekleşmeyeceğini görmek hiç de zor değil…

30. Dezember 2022 11:45 0 Bericht Einbetten Follow einer Story
1
Lesen Sie das nächste Kapitel Hayallerindeki mesleklere ulaşanlar, çok kazananlar ve herkesin hayalini süsleyen meslekleri yapan nice kıskanılan insanlar… Neden çoğu mesleğinde mutsuz?

Kommentiere etwas

Post!
Bisher keine Kommentare. Sei der Erste, der etwas sagt!
~

Hast Du Spaß beim Lesen?

Hey! Es gibt noch 2 Übrige Kapitel dieser Story.
Um weiterzulesen, registriere dich bitte oder logge dich ein. Gratis!